Onze medewerkers aan het woord

Karolien – finance manager
“Ik ben 8 maanden geleden bij TekniPlex gestart. Het leuke aan werken bij TekniPlex is dat een ‘typische dag’ nooit typisch is.
Er gebeurt altijd wel iets uitdagends en zelfs na mijn 15-jarige ervaring in finance is elke dag gevuld met nieuwe leermogelijkheden – in verschillende disciplines door het internationale karakter van het bedrijf – wat mijn persoonlijke groei ten goede komt.
Wat ook indruk op me maakt, is de houding van de medewerkers. Ik krijg telkens een gevoel van bedrijfsloyaliteit binnen mijn team, gemengd met oprechte voldoening in het werk.”

“Het uitdagende werk, de ruimte om te groeien in combinatie met een goede teamgeest en de work-life balance zorgen ervoor dat ik elke dag met plezier start aan een nieuwe werkdag.

Christiaan – ploegleider bandafdeling
“Ik vervoegde de TekniPlex rangen in 2005 en ben verantwoordelijk voor een team van een 6-tal operatoren in de nachtploeg.
TekniPlex zit in elke vezel van mijn lichaam door de cultuur die hier heerst. Hier werken we samen en gaan we vooruit – met respect voor elkaar.”

“Ik heb al behoorlijk wat jaren op mijn professionele teller staan en kijk dus stilaan uit naar een volgend hoofdstuk in mijn leven. Ik weet dat ik daarvan ga genieten maar tegelijkertijd zal ik de unieke sfeer binnen het bedrijf en de samenwerking met de collega’s enorm missen.”

Arne – quality coordinator
“Mijn carrière startte 4,5 jaar geleden als Quality Engineer bij deze internationale toeleverancier van op maat gemaakte en hoogkwalitatieve producten.
De producten van TekniPlex komen in onnoemelijk veel toepassingen terecht.
Daarbij instaan voor een nauwgezet kwaliteitsbeheer is een behoorlijk pittige maar boeiende uitdaging.
Als ik even terugblik, kan ik stellen dat het al een mooie professionele reis is geweest waarbij ik actief mijn steentje kon en kan bijdragen in de continue kwaliteitsverbetering. Ook de andere lopende projecten zorgen voor heel wat afwisseling en bijkomende opportuniteiten die bijdragen aan het verder ontwikkelen van vaardigheden en competenties.
Zo kreeg ik vorig jaar de kans, de middelen en het vertrouwen van het bedrijf om door te groeien naar de rol van Quality Coordinator.”

“Ik ervaar TekniPlex als een vertrouwde omgeving met open cultuur en goede sfeer, waar persoonlijke groei kans en ruimte krijgt.”

Kenney – procesoperator
“Mijn eerste werkervaringen situeren zich binnen retail en sales – iets totaal anders dan productie dus. De overstap is echter heel vlot gegaan omdat de job inhoud zuiver productiewerk overstijgt.
Om deze job écht goed uit te voeren, is een hoog kwaliteitsbewustzijn en inzicht in productieprocessen heel belangrijk.
Binnen onze afdeling produceren wij voor de medische- en farma industrieën, waarbij je dus weet dat het product dat door jouw handen gaat een wereld van verschil kan betekenen voor de eindgebruiker. Dat stimuleert mij en de collega’s dagelijks om mee na te denken over de processen en werkmethodiek. Het besef dat mijn job en de manier van uitvoeren zoveel betekent, vind ik persoonlijk een erg belangrijk gegeven.”

“Daarnaast ben ik terecht gekomen in een hecht en sterk team, met ruimte voor communicatie, collegialiteit en respect voor elkaar.

Laura – safety officer
“Ik had de schoolbanken nét niet verlaten en kreeg al een telefoontje van TekniPlex. Of ik wou kennismaken?
En even later … of ik aan de slag wilde gaan bij hen als safety officer.
TekniPlex is een grote, industriële en internationale speler. Een behoorlijke uitdaging dus. Maar ik had er zin in!
De eerste dag startte ik met een bang hart maar de joviale sfeer en collegialiteit namen alle onzekerheden snel weg.
Ondertussen heb ik al een paar interessante maanden achter de rug en ervaar ik het bedrijf als een plek met ruimte om te leren en te ontwikkelen.
Binnen dit ontwikkel- en groeiproces kan ik steeds rekenen op de goede raad en ondersteuning van een aantal mentoren met tonnen ervaring.”

“Deze ondersteuning en de goede sfeer maken van dit bedrijf de plek waar ik me thuis voel.”

Wim – operations manager
“Ik zie TekniPlex als een mooi technologisch hoogstaand bedrijf met competente en enthousiaste medewerkers die kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Een uitgebreid machinepark dat de nodige kennis en vaardigheden vereist om veilig te bedienen en te onderhouden om elke dag opnieuw de kwaliteit en innovatie te kunnen leveren waarvoor we bij onze klanten gekend zijn.”

Gunnar – matrijzenslijper
“Op moment dat ik voor TekniPlex koos, wist ik nog niet zeker waar ik aan toe was.
Ik ben geen ‘job-hopper’ dus het was voor mij een grote stap en het bleek meteen de juiste te zijn.
Vanaf dag 1 werd ik op een zeer collegiale manier onthaald en begeleid door het team. Dat gaf me gemoedsrust en vertrouwen.
En dat vind ik nu net zo sterk aan dit bedrijf, de medewerker staat hier centraal.
De sfeer zit goed, het team is een tandem en je kan met je vragen of problemen altijd bij iemand terecht.”

“Mijn carrière een nieuwe wending geven, was een grote stap … maar wel een stap in de juiste richting.”

  • en