Zilveren medaille ecovadis

Duurzaam ondernemen gaat in essentie over de verantwoordelijkheid die een bedrijf opneemt inzake haar impact op mens, maatschappij en planeet. Die duurzaamheid kan liggen in de manier waarop het bedrijf met zijn mensen omgaat en de inspanningen die het doet om de maatschappij te verbeteren, maar ze kan ook schuilen in zorg en aandacht voor het milieu en hoe het bedrijf bijvoorbeeld probeert om in de productieprocessen een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten. Duurzaam ondernemen gaat in wezen over het vinden van een mooi evenwicht tussen economische, ecologische en sociale belangen.

Ook Tekni-Plex Europe, als kunststofverwerkend bedrijf, zet hard in op duurzaam ondernemen. Kunststoffen zijn levensnoodzakelijk en niet weg te denken uit de maatschappij, maar het is zaak om rekening te houden met de impact op het milieu en zoveel mogelijk te streven naar hergebruik (recyclage) of circulariteit.

In 2020 heeft Tekni-Plex versneld ingezet op productontwikkelingen om deze trend naar meer duurzaamheid te ondersteunen. Verschillende klanten passen hun verpakkingsconcepten aan en Tekni-Plex levert hiervoor de aangepaste onderdelen om hergebruik of recyclage te bevorderen of te vereenvoudigen.

Enerzijds focussen bepaalde ontwikkelingsprojecten op het mogelijk maken van recyclage. Dit kan door de complexiteit van de verpakking te verminderen, en zoveel mogelijk te streven naar één soort kunststof. Hierdoor kan de verpakking gemakkelijk worden gesorteerd in recyclagebedrijven, en opnieuw worden ingezet voor nieuwe producten.
Anderzijds draaien een aantal projecten rond het gebruik van gerecycleerde grondstoffen in verpakkingen. Hierdoor zijn geen nieuwe grondstoffen nodig en wordt de impact op het milieu verkleind.

Mede dankzij deze inspanningen komt Tekni-Plex Europe in aanmerking voor het behalen van het VOKA charter duurzaam ondernemen, het Unitar Certificaat en in 2020 voor de zilveren medaille van het Ecovadis label.

EcoVadis beoogt:
de verbetering van bedrijfspraktijken en globale productieketens op milieu- en sociaal gebied.
een wereldwijde markt waar duurzaamheidsinformatie elke zakelijke beslissing beïnvloedt en zo economieën, het leven van mensen en de planeet waarvan we allemaal afhankelijk zijn, verbetert.

EcoVadis werkt samen met tienduizenden bedrijven aan duurzaamheid via een gemeenschappelijk platform, aan de hand van een universele scorecard, benchmarks en tools voor prestatieverbetering.
» Terug naar overzicht
TEKNI-PLEX_EUROPE_NV_EcoVadis_Rating_Certificate_2020_10_071024_1
  • en