News

  • Home
  • Duurzame plasticprojecten: geen druppel in de oceaan!
Alle nieuwsberichten
...

Als ze niet goed worden afgevoerd, kunnen ze ernstige milieuproblemen veroorzaken: ze zijn lichtgewicht, dus ze kunnen drijven in water; ze zijn flexibel en sterk, dus ze breken niet; en ze zijn extreem duurzaam, dus ze verdwijnen niet zomaar in het niets.

Maar wat als je zou horen dat plastic, mits op de juiste manier gebruikt, actief kan helpen het milieu te redden?

Neem bijvoorbeeld het Micro Drip System van de wereldberoemde Duitse fabrikant van tuingereedschap, Gardena. Bestaande uit een ingenieuze combinatie van plastic buizen, connectoren en druppelaars, helpt dit systeem tuiniers over de hele wereld tot wel 70% te besparen op hun waterverbruik!

Als je bedenkt dat droogtes en ontoereikende toegang tot vers water zeer waarschijnlijk een van de grote bedreigingen van de 21e eeuw zullen worden, is het gemakkelijk te zien hoe dit systeem een enorme, positieve impact kan hebben op ons milieu.

Het is om deze reden dat Gardena's Micro Drip is genomineerd als een van de belangrijkste kanshebbers voor de German Sustainability Award Design 2021, een van de hoogste onderscheidingen in Duitsland voor duurzame projecten.

Wij bij Tekni-Plex juichen natuurlijk voor onze klant, Gardena, en zijn trots dat we ons kleine deel (een buis!) kunnen bijdragen aan het milieu- en industrieel succesverhaal dat het Micro Drip System is!