News

  • Home
  • Duurzame plasticprojecten: geen druppel in de oceaan!
Alle nieuwsberichten
...

Plastic is slecht voor het milieu.

En het is waar. Als kunststoffen niet goed worden afgevoerd, kunnen ze ernstige milieuproblemen veroorzaken: ze zijn licht van gewicht, dus ze kunnen drijven in water - ze zijn flexibel en sterk, dus ze breken niet - en ze zijn extreem duurzaam, dus ze verdwijnen niet zomaar in het niets.

Maar wat als je zou horen dat plastic, mits op de juiste manier gebruikt, actief kan helpen het milieu te redden?

Neem bijvoorbeeld het Micro Drip System van de wereldberoemde Duitse fabrikant van tuingereedschap, Gardena. Dit ingenieus systeem van plastic buizen, connectoren en druppelaars, helpt tuiniers over de hele wereld tot wel 70% te besparen op hun waterverbruik!

Als je bedenkt dat droogte en ontoereikende toegang tot vers water één van de grote bedreigingen van de 21ste eeuw zullen worden, is het evident te zien hoe dit systeem een enorme, positieve impact kan hebben op ons milieu.

Precies daarom werd Gardena's Micro Drip genomineerd als één van de belangrijkste kanshebbers voor de German Sustainability Award Design 2021 - één van de hoogste onderscheidingen in Duitsland voor duurzame projecten.

Bij TekniPlex supporteren wij natuurlijk voor onze klant, Gardena. We zijn trots dat we via onze tube kunnen bijdragen aan het ecologisch en industrieel succesverhaal van het Micro Dip System.