Over TekniPlex

De activiteit van het huidige Tekni-Plex Europe NV startte in België in 1968 onder de naam Action Plastic & Rubber Co.
Eind jaren zeventig werd de naam veranderd in Action Technology Belgium NV en verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie aan de Industrielaan in Erembodegem (Aalst).

In 1982 nam Action Technology Belgium NV Gommaform over, een rubber-producerend bedrijf in Milaan, Italië.
Dit bedrijf staat nu bekend als Action Technology Italia SpA.

In 1998 werd het moederbedrijf in de VS overgenomen door Tekni-Plex Inc. met hoofdkantoor in Wayne, New Jersey.
Vervolgens werd de naam van de onderneming in België veranderd in Tekni-Plex Europe NV.
Dit bedrijf opereert met meerdere divisies:
Action Technlogy Belgium, Tekni-Films Europe, Tri-Seal en Natvar.

Tekni-plex Europe NV heeft ook drie dochterondernemingen: Action Technology Italia SpA, Colorite Europe Ltd en Top-Seals GmbH in Gronau (Leine), Duitsland.
Colorite Europe is een medisch PVC compounding bedrijf – gevestigd in Belfast, Noord-Ierland.

ISO 9001 – ISO 15378

Tekni-Plex Europe NV heeft met succes de ISO-certificering verkregen, waardoor de Belgische vestiging van het bedrijf verpakkingsmaterialen voor de farmaceutische en medische industrie mag ontwerpen, ontwikkelen, produceren en verkopen.

Om dit certificaat te verkrijgen, moeten bedrijven de implementatie en het onderhoud van een kwaliteitsmanagementsysteem voor primaire verpakkingsmaterialen voor geneesmiddelen aantonen, alsook voldoen aan bepaalde vereisten voor de toepassing van ISO in termen van Good Manufacturing Practices (GMP).

Het toepassingsgebied van het certificaat omvat de extrusie van tubing en folie, het lamineren en slitten van folie voor medische en farmaceutische verpakkingstoepassingen.
“Auditors zijn altijd bijzonder onder de indruk van het feit dat alle tubing- en folieproductie plaatsvindt in cleanrooms – gevalideerd volgens ISO14644”.

  • en